Ανακοινώσεις

11 APR 2019

Ανακοίνωση  δεύτερης Μαθηματικής Συνάντησης.

Έπειτα από την πρώτη μαθηματική συνάντηση, στην οποία ομιλητές ήταν τρεις φοιτητές του τμήματός μας (για την οποία λάβαμε αρκετά ευχάριστα, θετικά σχόλια και ελπίζουμε όλοι όσοι παρευρέθηκαν να έμειναν ικανοποιημένοι και εμπνευσμένοι) ήρθε η ώρα για το επόμενο βήμα!

Σας προσκαλούμε, λοιπόν, στην
Δεύτερη Μαθηματική Συνάντηση
την Τρίτη 16 Απριλίου, ώρα 17:15′
στο Αμφιθέατρο “Νίκος Πετρίδης”

Όπου η καλεσμένη ομιλητήτρια, κ.Λουκία Ν. Λιλή “Senior Research Scientist Institute for Next Generation Healthcare at Mount Sinai”

Θα παρουσιάσει την ομιλία με τίτλο:
Λυγίζοντας τα όρια μέσα από ταξίδια και αριθμούς-Μπορεί η νέα γενιά των βιολογικών δεδομένων να αναπροσδιορίσει το μέλλον της ιατρικής;

Περίληψη: Έχοντας σπουδάσει Μαθηματικά (Πανεπιστήμιο Κρήτης) και Βιολογία (Πανεπιστήμια Bath-Αγγλία και Georgia Institute of Technology-ΗΠΑ), η ομιλήτρια θα μεταφέρει τις εμπειρίες της από τους πιο πρόσφατους ερευνητικούς προσανατολισμούς της γύρω από την αξιοποίηση των σύγχρονων βιολογικών δεδομένων της νέας γενιας προς την επίλυση δύο μεγάλων ιατρικών θεμάτων των ΗΠΑ:
1. Ανάλυση της έκφρασης όλων των γονιδίων του ανθρώπινου οργανισμού με σκοπό την κατανόηση της συλλογικής δράσης των γλυκοκορτικοειδών ορμονών στον ανθρώπινο οργανισμό και το άνοιγμα νέων οδών για εναλλακτικές θεραπείες στη δερματολογία.
2. Αποκωδικοποίηση και δικτυακή σύνθεση της εκφρασης και μετάφρασης όλων των ανθρώπινων γονιδίων, πρωτεινών και μεταβολιτών σε παιδιά με δυσκολία μυσκελετικής ανάπτυξης με σκοπό τη βαθύτερη κατανόηση της δράσης της αυξητικής ορμόνης και την πρόταση νέων μεθόδων ακριβούς προσδιορισμού της υπολειτουργίας του ενδοκρινούς αδένα στην παραγωγή αυξητικής ορμόνης.διορισμού της υπολειτουργίας του ενδοκρινούς αδένα στην παραγωγή αυξητικής ορμόνης.

Ποιά είναι τα επόμενα βήματα στον τομέα της υγείας στις ΗΠΑ; Και πώς μπορεί ένας επιστήμονας να παίξει πρωταρχικό ρόλο στις αλλαγές του συστήματος τα επερχόμενα 10 χρόνια;

30 MAR 2019

 

 

Ανακοίνωση  δεύτερης Μαθηματικής Συνάντησης.

 

 

 

 

Λυγίζοντας τα όρια μέσα από ταξίδια και αριθμούς:

 

Μπορεί η νέα γενιά των βιολογικών δεδομένων να αναπροσδιορίσει το μέλλον της ιατρικής? 

 

 

Μέσα από τις μικρές εμπειρίες μου σπουδάζοντας τρεις διαφορετικές επιστήμες σε τρεις διαφορετικές χώρες σε δύο διαφορετικές ηπείρους, θα μοιραστώ μαζί σας τους πιο πρόσφατους ερευνητικούς προσανατολισμούς μου γύρω από την αξιοποίηση των σύγχρονων βιολογικών δεδομένων της νέας γενιας προς την επίλυση δύο μεγάλων ιατρικών θεμάτων των ΗΠΑ: 

1. Ανάλυση της έκφρασης όλων των γονιδίων του ανθρώπινου οργανισμού με σκοπό την κατανόηση της συλλογικής δράσης των γλυκοκορτικοειδών ορμονών στον ανθρώπινο οργανισμό και το άνοιγμα νέων οδών για εναλλακτικές θεραπείες στη δερματολογία

2. Αποκωδικοποίηση και δικτυακή σύνθεση της εκφρασης και μετάφρασης όλων των ανθρώπινων γονιδίων, πρωτεινών και μεταβολιτών σε παιδιά με δυσκολία μυσκελετικής ανάπτυξης με σκοπό τη βαθύτερη κατανόηση της δράσης της αυξητικής ορμόνης και την πρόταση νέων μεθόδων ακριβούς προσδιορισμού της υπολειτουργίας του ενδοκρινούς αδένα στην παραγωγή αυξητικής ορμόνης.

Ποιά είναι τα επόμενα βήματα στον τομέα της υγείας στις ΗΠΑ? 

Και πώς μπορεί ένας επιστήμονας να παίξει πρωταρχικό ρόλο στις αλλαγές του συστήματος τα επερχόμενα 10 χρόνια?

19 MAR 2019

Ανακοίνωση  πρώτης Μαθηματικής Συνάντησης.

Καθώς η αρχική ιδέα μιας μικρής ομάδας φοιτητών του τμήματος μαθηματικών και εφαρμοσμένων μαθηματικών του πανεπιστημίου Κρήτης, περί μαθηματικών συναντήσεων βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία προς υλοποίηση, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως την επόμενη Τρίτη 26/03 στις 17:15 στην αίθουσα Β201 του ΤΜΕΜ θα γίνει η πρώτη μαθηματική συνάντηση! Εκεί θα γίνουν τρεις παρουσιάσεις από φοιτητές του τμήματος μας, σχετικά με τις οποίες θα αναρτήσουμε αργότερα στην επίσημη εκδήλωση. Εκ μέρους της επιτροπής που έχει αναλάβει τον συντονισμό των συναντήσεων αυτών, σας προσκαλούμε όλους να παρακολουθήσετε και να συμμετάσχετε στο διαδραστικό πλαίσιο των συναντήσεων αυτών! Επίσης, οποίος ενδιαφέρεται να παρουσιάσει κάποιο θέμα δικού του ενδιαφέροντος σε άλλη συνάντηση (η επόμενη θα λάβει χώρα την 16η Απριλίου), ας επικοινωνήσει με την σελίδα μας.Θα γίνουν οι εξής παρουσιάσεις:
  • Τα θεωρήματα μη πληρότητας του Godel (Γιάννης Κουσέκ)
  • Η ανάλυση είναι ωραία (Αλέξανδρος Καζαντζίδης)
  • Η ιστορία των πολυωνυμικών εξισώσεων (Γιάννης Καλαμαράς)
Close Menu